Voorbeelden van regelingen

  1. Regelkleppen
  2. Thermostaatkranen
  3. Evohome-systeem

COMFORT IN HUIS

Regelkleppen

U kunt met 2 zone regelkleppen (tweewegkleppen) en 2 thermostaten uw woning in 2 delen splitsen en beide delen apart gaan regelen. U kunt daarbij per gedeelte aangeven welke temperatuur u op welke tijd wilt hebben.

De thermostaat voelt of de ruimte de juiste temperatuur heeft en geeft indien nodig de cv-ketel een signaal dat deze moet gaan branden. Ook geeft de thermostaat de regelklep een signaal dat deze open moet gaan. Zo zal in het woningdeel van die thermostaat de juiste temperatuur worden behaald terwijl het andere deel niet verwarmt zal worden als daar geen warmtevraag is.

Beide delen kunnen dus gelijktijdig verwarmt worden maar als 1 van beide delen al warm genoeg is zal alleen het andere deel nog verder verwarmt worden. Zo bespaard u dus op uw energiekosten. U verwarmt alleen het deel dat u warm wilt hebben.

zone_huis_met_achtergrondtweewegklep

 

 

 

 

 

 

Thermostaatkranen

Een vrij eenvoudige toepassing: het plaatsen van thermostaatkranen in uw radiatoren en deze voorzien van een thermostaatknop. Hiermee kunt u per radiator aangeven bij welke temperatuur de kraan dicht dient te lopen. Bij deze oplossing kunt u dus niet aangeven op welke tijd u de ingestelde temperatuur wilt hebben, u geeft alleen aan welke temperatuur de ruimte maximaal mag krijgen.

Indien er ruimtes zijn waar u een hogere temperatuur wilt hebben dan in de ruimte waar de thermostaat hangt zal dat niet altijd werken: uw cv-ketel krijgt namelijk van de thermostaat een signaal als de gewenste ruimtetemperatuur is behaald in de ruimte waar de thermostaat hangt, hierdoor zal uw cv-ketel stoppen met verwarmen.

Het is aan te bevelen om geen thermostaatkranen en thermostaatknoppen te plaatsen in de ruimte waar de kamerthermostaat hangt, als de thermostaatknoppen niet helemaal open staan zullen de radiatorkranen bij warmtevraag te vroeg dicht kunnen gaan terwijl de ruimtethermostaat warmte blijft vragen.

honeywell_v2000_thermkraan_haaks_verkeerdEconomy Design_Wit

 

 

 

Evohome systeem

Wilt u graag meerdere gedeelten van uw woning of bedrijfspand apart kunnen regelen? Dat kan met een uitgebreide naregeling. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het Evohome systeem van Honeywell. Daarmee kunt u zowel radiatoren als vloerverwarming regelen binnen 1 systeem!

Elke groep van uw vloerverwarming zal worden geregeld door een servomotor en elke radiator door een draadloze radiatorknop. Kamerthermostaten in elk vertrek zullen voelen of de (door u voor de betreffende ruimte) ingestelde temperatuur bereikt is. Als dat niet het geval is dan zal de regeling een signaal aan uw cv-ketel geven en zal de servomotor of radiatorknop open gaan om zo dat vertrek te voorzien van warmte.

Dat is dus niet alleen flink besparen op uw energiekosten maar ook nog eens uitermate comfortabel!

evohome_wifi_slider

Evohome_besparen

Er zijn uiteraard nog vele andere manieren om uw verwarmingsinstallatie na te regelen. Een goed advies daarin zal zich uitten in een comfortabele regeling die aansluit bij uw warmtevraag en waarmee u ook nog eens kunt besparen op uw energiekosten.