Naregelen, tja wat is naregelen en waarom doe je dat?

  1. Wat is naregelen?
  2. Hoe naregelen?
  3. Waarom naregelen?
  4. Voordelen naregelen?

Wat is naregelen?

De verwarmingsinstallatie in uw woning of bedrijfspand is aangebracht om de verschillende vertrekken op een vaste temperatuur te krijgen. Hierbij gaat met er vanuit dat deze temperatuur de gehele dag nodig is en dat er gedurende de nacht een wat lagere temperatuur nodig is. Door uw verwarmingsinstallatie te voorzien van een naregeling kunt u de temperaturen beter afstemmen op uw gebruik van de verschillende ruimtes. Met een  uitgebreide regeling geeft u zelfs aan op welke tijden u bepaalde temperaturen wilt hebben in de verschillende vertrekken. Naregelen wil dus zeggen dat u gerichter gebruik gaat maken van uw verwarmingsinstallatie.

Of u dat nu doet met een thermostaat om de woonkamer op de gewenste temperatuur te houden of via een uitgebreid systeem waarbij u per ruimte aangeeft hoe laat het een bepaalde temperatuur moet zijn in die ruimte, naregelen is het aanpassen van het functioneren van uw verwarmingssysteem aan uw wensen. Verwarmen op maat dus! Evohome_besparen

Hoe naregelen?

Omdat elke woning of elk bedrijfspand anders is en omdat iedereen andere warmtewensen heeft is de juiste combinatie van producten in elke situatie anders. Goed advies en goed kijken naar uw gebruik van het pand en de verschillende vertrekken is daarom erg belangrijk om de juiste regeling samen te stellen.

Uiteraard is de basis een goed aangelegde verwarmingsinstallatie met een correcte waterkwaliteit. Als de radiatoren te klein zijn of de vloerverwarming is met te weinig slang aangebracht dan kan de ruimte niet voldoende warm worden. De capaciteit is dan te klein. Ook is het belangrijk dat de radiatoren en vloerverwarming de juiste hoeveelheid water aangeleverd krijgen. Als de basis goed is dan kan een regeling zorgen voor extra comfort en extra besparing door alleen die ruimte’s te verwarmen die op dat moment warmtevraag hebben.

Met een uitgebreide regeling kunt u eenvoudig instellen hoe laat bepaalde vertrekken warm moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, studeerkamer, vergaderruimte, kantine, etc. Zo verwarmt u dus alleen daar waar het nodig is en heeft u comfort en besparing tegelijk. Het naregelen van uw woning of bedrijfspand kan op verschillende manieren, een goed advies zal zich daarom vertalen in de voor uw situatie en wensen meest comfortabele regeling die ook het beste aansluit bij uw warmtevraag. Met een naregeling op maat kunt u flink besparen op uw energiekosten!

Besparen op energie

 

Waarom naregelen?

U gebruikt natuurlijk niet de hele dag uw gehele woning/bedrijfspand. Vaak kan overdag de temperatuur in bijvoorbeeld de slaapkamers of badkamer een stuk lager zijn omdat er niemand in deze vertrekken aanwezig is. En waarom zou u bijvoorbeeld de vergaderruimte altijd warm moeten houden terwijl u er misschien maar een paar uurtjes per week gebruik van maakt? Neem ook uw studeerkamer eens onder de loep, het zou toch zonde zijn om deze de hele dag en avond warm te houden als u er wellicht maar een paar uur zit?

Daarnaast veranderd uw manier van leven door de jaren heen. Van overdag beiden aan het werk via veel overdag thuis zijn met kleine kinderen naar studerende kinderen en wellicht ook weer meer bezigheden buitenshuis overdag. Of wat te denken van een kleine kantoorbezetting van een paar uurtjes naar een bezetting waarin er fulltime mensen op kantoor aanwezig zijn? Het zou toch uitermate prettig zijn als u zonder ingrijpende aanpassingen uw verwarmingsinstallatie daar op aan kunt passen?

Door de juiste naregeling te kiezen kunt u jaar in jaar uit zorgen voor een comfortabele woning/kantoor. U hoeft slechts het programma aan te passen aan uw gebruik van de vertrekken zodat deze op het door u gewenste tijdstip warm is. Met een uitgebreide naregeling kunt u dit per vertrek instellen en kiest u voor een  draadloze naregeling dan heeft u zelfs geen hak- en breekwerk om de regeling te installeren en u kunt de regeling altijd eenvoudig verder uitbreiden. Evohome_sfeer2

Voordelen naregelen?

  • De verwarmingsinstallatie in uw woning of bedrijfspand is aangebracht om de verschillende vertrekken op een vaste temperatuur te krijgen.
  • Besparing: alleen warmte als het warm moet zijn. Dus niet langer onnodig vertrekken verwarmen waar niemand is en daarvoor onnodig energie gebruiken. Met een correcte naregeling kunt u tot wel 30% besparen op uw stookkosten.
  • Toekomstgericht: door een naregeling kunt u nu en in de toekomst eenvoudig uw verwarmingsinstallatie afstemmen op de dagindeling die u heeft. Bent u vaker weg dan kunt u minder gaan stoken, bent u vaker thuis (bijvoorbeeld als er kleine kinderen zijn) dan kunt u de vertrekken waar u veel bent lekker op temperatuur houden. Kortom: u past de verwarmingsinstellingen eenvoudig aan aan uw -door de jaren heen veranderende- wensen.
  • Handig: door een goede programmering van de naregeling is uw huis comfortabel warm zonder dat u er over na hoeft te denken. En is uw dagindeling een keer anders? Geen probleem: bij de meeste naregelingen vergt dit slechts 1 druk op de knop om het programma tijdelijk aan te passen. En de nachtverlaging…. die kunt u instellen waardoor het automatisch gaat en u er niet meer aan hoeft te denken.
  • Draadloos: met een draadloze naregeling past u uw verwarmingsinstallatie eenvoudig aan zonder hak- en breekwerk.
  • Milieu-vriendelijk: door alleen te stoken voor comfort in de vertrekken waar u op dat moment bent verbruikt u minder energie en veroorzaakt u minder CO2 uitstoot. Niet alleen gunstig voor uw energierekening maar dus ook voor het milieu.